Tabere cu Suflet

Home / Viziune, Misiune, Valori

Valori

 

#Viziune

Viziunea noastre este o Lume mai Buna, in care valorile principale sunt Umanitatea si Dragostea pentru celalalt!

 

#Misiune

Misiunea pe care ne-am ales-o (sau, fiind vorba mai mult de o menire decat de o misiune, putem spune ca ne-a ales mai degraba ea pe noi) este sa impartasim acesta Lume mai buna si, cu speranta ca puterea exemplului poate schimba oamenii, sa o construim impreuna!
Cum? Prin impartasirea acestei Viziuni, prin transmiterea Valorilor catre generatia tanara si nu in ultimul rand, prin exemplul personal. Programele WeCare pe care le-am creat izvorasc tocmai din aceasta nazuinta. Prin aceste programe, copiii fara posibilitati materiale vin gratuit in tabere, iar cei aflati in nevoie sunt sprijiniti neconditionat. Numele 'WeCare' (in limba romana noua ne pasa) nu a fost ales intamplator, caci ne gandim la ceilalti si, de aceea, ne pasa.

Mai multe detalii

#Valori

Umanitate
Valorile sunt ca niste diamante care stralucesc in noapte, luminandu-ti drumul. In Tabere cu Suflet avem sapte astfel de nestemate, iar prima dintre ele este Umanitatea, in sensul de Omenie.
[UMANITÁTE s. f., Sentiment de bunăvoință, compasiune pentru nenorocirile altuia, bunătate, omenie, umanitarism. 2. Totalitatea oamenilor; omenire (1). ♦ Colectivitate de oameni. – Din lat. humanitas, -atis, fr. humanité.]
Umanitatea inseamna in primul rand sa te gandesti la ceilalti. Cei care au fost cu noi in tabere stiu ca suntem o adevarata familie in care spunem multe Povesti, iar firul rosu al acestor Povesti este "nevoia de a ne gandi la ceilalti"! Caci daca nu ne gandim la ceilalti, ce viitor poate avea omenirea!? Cine nu se gandeste la ceilalti, invariabil va intra in razboi cu cei din jur si, in final, chiar cu el sau ea insasi. In schimb cine impartaseste aceasta Valoare, va fi intotdeauna aproape de inima noastra:)

Cele 7 Valori

Educatie
Tabere cu Suflet inseamna in primul rand Educatie! O educatie bazata pe Umanitate si pe nevoia de a ne gandi la ceilalti, caci inainte de a invata copiii sa schieze, sa calareasca sau sa vorbeasca limbi straine, datoria noastra este sa ii invatam sa fie Oameni. Dupa cum spunea un profesor de filozofie, "Miza Educatiei este Umanitatea!"
In urma cu multi ani, cand a inceput programul Aripi pentru Viitor, un parinte ne-a intrebat daca ar putea copilul lui care implinise 16 ani, sa vina sa lucreze cu noi. Ne-am bucurat caci copilul fusese ani de zile cu noi in tabere si ne era foarte drag, insa i-am spus ca aceasta ar presupune sa lipseasca de la scoala, lucru pe care nu il incurajam. "Apreciez la greu ce ii invatati voi acolo, e mai important decat scoala" ne-a spus, iar acest raspuns ne-a dat multa incredere si putere sa mergem mai departe!

Mai multe detalii

Integritate
O alta Valoare este Integritatea, in sensul de Onestitate.
[INTEGRITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi integru; cinste, probitate, onestitate; incoruptibilitate. 2. Însușirea de a fi sau de a rămâne intact, întreg. 3. (În sintagma) Integritate teritorială = principiu de bază al dreptului internațional potrivit căruia fiecare stat are dreptul să-și exercite deplin și nestingherit suveranitatea asupra teritoriului său. – Din fr. intégrité.]
Odata, la un Weekend Activ pe 2 roti, ajungem la o raspantie cu doua variante de intoarcere, una mai lunga si alta mai scurta. O mamica ce isi dorea sa pedaleze mai mult, ne face cu ochiul rugandu-ne sa fim persuasivi si sa spunem copilului un mic neadevar pentru a-l determina sa aleaga traseul lung. Intr-un moment de slabiciune alegem sa o ajutam, insa copilul isi da seama imediat:)
Am ales Calea Adevarului deoarece alta cale nu cunoastem, si pana si copiii isi dau seama cand rostim ne-adevaruri! Caci "Calea Adevarului este intotdeauna cea mai buna"

Mai multe detalii

Incredere
Tabara este un grup si, la fel ca orice grup, functioneaza in deplina armonie daca membrii sai impartasesc aceleasi valori si au incredere unii in altii. Parintii au nevoie de incredere pentru a-si putea lasa copilul in tabara, iar noi avem nevoie de increderea parintilor, pentru a putea oferi o experienta placuta si utila copiilor! De aceea o asemuim cu o Punte a Increderii. Iar pentru construirea ei am creat un program dedicat.

Mai multe detalii

Siguranta
La inceput, cineva ne-a intrebat cum de avem curajul sa lucram cu copii si sa facem tot felul de activitati extreme: sa ne cataram, sa urcam munti, sa ne scufundam, sa mergem pe Via Ferrata, etc. Raspunsul este simplu: tratam copiii in asa fel incat se creaza o legatura ce duce la nasterea unui comportamnet responsabil. In acest fel putem sa transmitem regulile si avem vertitudinea ca vor fi respectate!
In plus, ne bazam pe experienta de peste 20 de ani a instructorilor nostri certificati de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de Asociatia Austriaca de Alpinism (ÖAV), Asociatia Internationala a Instructorilor de Schi (ISIA) si alte organizatii internationale de prestigiu.

Mai multe detalii

Aplecarea asupra Copiilor
Inca de la inceput, Satisfactia 100% a fost unul din principalele obiective ale competitiilor organizate de Asociatia Tabere cu Suflet, care strang anual sute si chiar mii de concurenti de toate varstele. Urmand aceeasi cale si in Tabere, ne aplecam cu si mai multa dragoste si dedicare asupra Copiilor. Deoarece "succesul nu se masoara in sume de bani, faima sau putere, ci in stralucirea din ochii Copiilor."
Taberele sunt destinate copiilor, adultii fiind primiti doar in cazurile speciale.

Mai multe detalii

Apropierea de Natura
In proportie covarsitoare, toate activitatile noastre, fie ca este vorba de Tabere, Competitii, Weekenduri Active sau alte Activitati, se desfasoara afara, in natura. Programele au la baza respectul pentru resurse si implicit pentru natura. Obisnuim sa spunem copiilor ca"in lume sunt persoane care nu au ce manca, sau ce bea. Din respect pentru ei, nu putem sa ne batem joc de mancare, apa sau alte resurse." De aici si Conceptul Verde, care a imprumutat culoarea site-ului in varianta initiala.

Mai multe detalii