Tabere cu Suflet

Valori

Viziune, Misiune, Valori

 

#Viziune

Viziunea noastre este o Lume mai Buna, bazata pe Umanitate si Intelegerea pentru cei din jur!

 

#Misiune

Misiunea pe care ne-am ales-o (fiind vorba mai mult de o menire decat de o misiune, putem spune mai degraba ca ea ne-a ales noi, nu noi pe ea) este sa impartasim acesta Lume mai buna si, cu speranta ca puterea exemplului poate schimba oamenii, sa o construim impreuna!

 

#Valori

Umanitate
Valorile sunt asemenea unor nestemate ce stralucesc in noapte, luminandu-ne calea. In Tabere cu Suflet avem sapte astfel de pietre pretioase, iar prima dintre ele este Umanitatea, in sensul de Omenie.
[UMANITÁTE s. f., Sentiment de bunăvoință, compasiune pentru nenorocirile altuia, bunătate, omenie, umanitarism. – Din lat. humanitas, -atis, fr. humanité.]
Umanitatea inseamna in primul rand sa ne gandim la ceilalti. Programele WeCare, prin care ne propunem sa sprijinim pe cei aflati in nevoie, au fost create tocmai din acest deziderat, pentru a ajuta copiii fara posibilitati materiale sa poata veni in tabere. Programele intre timp s-au diversificat, iar acum sunt sprijiniti si adultii, persoanele cu handicap sau varstnicii. Numele 'WeCare' (in limba romana noua ne pasa) nu a fost ales intamplator, caci ne gandim la ceilalti si, de aceea, ne pasa.

Mai multe detalii

Educatie
Tabere cu Suflet inseamna in primul rand Educatie! O educatie bazata pe Umanitate si pe nevoia de a ne gandi la ceilalti, caci inainte de a invata copiii sa schieze, sa calareasca sau sa vorbeasca limbi straine, datoria noastra este sa ii invatam sa fie Oameni. Dupa cum spunea un profesor de filozofie, "Miza Educatiei este Umanitatea!"
La inceputul programului Aripi pentru Viitor, un parinte ne-a intrebat daca ar putea copilul lui sa vina sa lucreze cu noi, ca instructor de schi. Ne-am bucurat caci copilul ne era foarte drag, venea de mult timp cu noi in tabere, de la 6 ani, iar acum tocmai implinise 16 ani! I-am spus insa ca unele tabere sunt in afara vacantei si ca ar trebui sa lipseasca de la scoala, ceea ce nu incurajam. "Apreciez la greu ce ii invatati voi acolo, e mai important decat scoala" ne-a spus, iar aceasta incredere ne-a dat multa energie si putere sa mergem mai departe!

Mai multe detalii

Integritate
O alta Valoare este Integritatea, in sensul de Onestitate.
[INTEGRITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi integru; cinste, probitate, onestitate; incoruptibilitate. – Din fr. intégrité.]
Odata, la un Weekend Activ pe 2 roti, ajungem la o raspantie cu doua variante de intoarcere, una mai lunga si mai frumoasa, alta mai scurta si mai usoara. Dupa ce prezentam optiunile, o mamica ce isi dorea varianta lunga, ne roaga sa fim persuasivi si sa spunem copilului, care era obosit si vroia varianta scurta, un mic neadevar pentru a-l determina sa aleaga traseul lung. Cazand noi insine in plasa persuasiunii, acceptam, insa nu trec doua secunde si copilul isi da seama de adevar:)
Am ales Calea Adevarului deoarece nu stim sa mintim si pana si copiii isi dau seama cand rostim ne-adevaruri! Caci "Calea Adevarului este, pana la urma, cea mai scurta!"

Mai multe detalii

Incredere
Tabara este un grup si, la fel ca orice grup, functioneaza in deplina armonie daca membrii sai impartasesc aceleasi valori si au incredere unii in altii. Parintii au nevoie de incredere pentru a-si putea lasa copilul in tabara, iar noi avem nevoie de increderea parintilor, pentru a putea oferi o experienta placuta si utila copiilor! De aceea o asemuim cu o Punte a Increderii. Iar pentru construirea ei am creat un program dedicat.

Mai multe detalii

Siguranta
La inceput, cineva ne-a intrebat cum de avem curajul sa lucram cu copii si sa facem tot felul de activitati extreme: sa ne cataram, sa urcam pe munti, sa facem scufundari, sa mergem pe Via Ferrata, etc. Raspunsul este simplu: apreciem corect riscul. In plus, ne bazam pe experienta de peste 20 de ani a instructorilor nostri certificati de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de Asociatia Austriaca de Alpinism (ÖAV), Asociatia Internationala a Instructorilor de Schi (ISIA) si alte organizatii internationale de prestigiu.
Modul in care interactionam cu copiii este un alt factor important. Aplecandu-ne asupra lor si tratandu-i de la egal la egal, le insuflam incredere si respect, ajutandu-i sa dobandeasca un comportament responsabil. In acest fel putem sa transmitem regulile si avem certitudinea ca vor fi respectate!

Mai multe detalii

Aplecarea asupra Copiilor
Inca de la inceput, Satisfactia 100% a fost unul din principalele obiective ale competitiilor organizate de Asociatia Tabere cu Suflet, care strang anual sute si chiar mii de concurenti de toate varstele. Urmand aceeasi cale si in Tabere, ne aplecam cu si mai multa dragoste si dedicare asupra Copiilor. Deoarece "succesul nu se masoara in sume de bani, faima sau putere, ci in stralucirea din ochii Copiilor."
Facem mentiunea ca taberele sunt destinate copiilor, adultii fiind primiti doar in cazurile speciale.

Mai multe detalii

Apropierea de Natura
In proportie covarsitoare, toate activitatile noastre, fie ca este vorba de Tabere, Competitii, Weekenduri Active sau alte Activitati, se desfasoara afara, in natura. Programele au la baza respectul pentru resurse si implicit pentru natura. Obisnuim sa spunem copiilor ca "in lume sunt milioane de oameni care sufera din lipsa de apa sau de mancare. Din respect pentru ei, nu putem sa ne batem joc de mancare, apa sau alte resurse." De aici si Conceptul Verde, care a imprumutat culoarea site-ului in varianta initiala.

Mai multe detalii